Blødgøringsanlæg

Finlow VVS håndterer alt fra det simple til det avancerede.

Med et blødgøringsanlæg sparer du energi og penge

Hvis du bor i hovedstadsområdet, så er kampen mod kalk en del af hverdagen. Vandet i hovedstadsområdet er fra naturens side hårdt – hvilket vil sige det indeholder store mængder kalk. Kalkniveauet i hovedstadsområdet har en hårdhed på 21+ hvilket vil sige at vandet kan kategoriseres som ”meget hårdt”. Dette resulterer i kalkaflejringer på varmelegemer i vaskemaskiner, opvaskemaskiner og varmtvandsbeholdere. Dine husholdningsapparater bruger samtidig også mere energi end nødvendigt ved opvarmning af vand grundet de store mængder kalk. Men med et blødgøringsanlæg slipper du for kalken og den besværlige rengøring.

Et blødgøringsanlæg er et ionbytningsanlæg som fjerner hårdheden i vandet ved at udskifte calcium og magnesium ioner med natrium ioner. Blødgøringsanlægget installeres lige efter vandmåleren, hvor vandet kommer ind i huset. Når vandet løber igennem anlægget, bytter de hårde mineraler plads med natrium ionerne i anlægget, og kalk og magnesium bliver ”trukket ud” af vandet og efterlader det blødt. Installation af blødgøringsanlægget kræver gulvafløb og stikkontakt i nærheden og installeres lige efter vandmåleren.

Vi tilbyder følgende blødgøringsanlæg

Det rigtige blødgøringsanlæg til jeres husholdning, afhænger af størrelsen på jeres familie og vandforbrug. Hos Finlow VVS installerer vi blødgøringsanlæg fra BWT og fra AQUA Danmark. Blødgøringsanlæg fra begge producenter er godkendt til drikkevand i Danmark.

Blødgøringsanlæg skal installeres lige efter vandmåleren, med tilslutning til afløb og strøm. Det er vigtigt at bemærke, at bor du i beboelsesejendom er det ikke muligt at installere blødgøringsanlæg i lejligheden. Det er dog muligt at få blødgøringsanlæg beregnet til ejendomme og til at betjene flere lejligheder på en gang.

BWT, AQA Basic

AQA Basic, blødgøringsanlæg fra BWT, fjerner kalk fra vandet i hele hjemmet og sørger for at du slipper for besværlig afkalkning i fremtiden. AQA Basic er til den gennemsnitlige familie på op til fire personer. Anlægget er kompakt og kan være i et underskab med målene 53h x 29b x 50d cm.

Blødgøringsanlægget installeres lige efter vandmåleren, med tilslutning til afløb og strøm.
AQA Basic er godkendt til drikkevand. Når blødgøringsanlægget ikke kan optage mere kalk, så starter regenereringsprocessen. Processen begynder automatisk og tager omkring 25 minutter. Regenerationen sker ved hjælp af en mild saltopløsning, som du selv påfylder alt efter hvor stort et vandforbrug jeres husholdning har. Blødgøringsanlægget fortæller dig automatisk hvornår det er tid til at påfylde SANITABS-salttabletter. SANITABS-salttabletter skal købes direkte hos BWT. AQA Basic leverer ikke kalkfrit vand under regenerering.

Pris inkl. Moms 16.995 kr.

BWT, AQA Life

AQA Life, blødgøringsanlæg fra BWT, fjerner kalk fra vandet i hele hjemmet og sørger for at du slipper for besværlig afkalkning i fremtiden. AQA Basic er til den gennemsnitlige familie på op til fire personer. Anlægget er kompakt og kan være i et underskab med målene 60h x 41b x 51d cm.

Blødgøringsanlægget installeres lige efter vandmåleren, med tilslutning til afløb og strøm.
AQA Life er godkendt til drikkevand. Når blødgøringsanlægget ikke kan optage mere kalk, så starter regenereringsprocessen. Processen begynder automatisk og tager omkring 25 minutter. Regenerationen sker ved hjælp af en mild saltopløsning, som du selv påfylder alt efter hvor stort et vandforbrug jeres husholdning har. Blødgøringsanlægget fortæller dig automatisk hvornår det er tid til at påfylde SANITABS-salttabletter. SANITABS-salttabletter skal købes direkte hos BWT. AQA Life leverer kalkfrit vand under regenerering, grundet dens to kolonner med ionbyttermasse.

Pris inkl. Moms 25.995 kr.

AQUA Danmark, Leyco SOFT 9

eyco SOFT 9, blødgøringsanlæg fra AQUA Danmark, fjerner kalk fra vandet i hele hjemmet og sørger for at du slipper fra besværlig afkalkning i fremtiden. Leyco SOFT 9 er til den gennemsnitlige familie på op til 5 personer. Anlægget er kompakt og har målene 55h x 32b x 37d cm. Leyco SOFT 9 kan indstilles til at regenerere, når du mindst har brug for det bløde vand. En integreret forbrugsmåler beregner, hvornår det passer bedst ind i din hverdag, at processen starter.

Blødgøringsanlægget installeres lige efter vandmåleren, med tilslutning til afløb og strøm. Leyco SOFT 9 er godkendt til drikkevand. Når blødgøringsanlægget ikke kan optage mere kalk, starter regenereringsprocessen. Processen begynder automatisk og tager omkring 25 minutter. Regenerationen sker ved hjælp af en mild saltopløsning, som du selv påfylder alt efter hvor stort et vandbrug jeres husholdning har. Leyco SOFT 9 fortæller dig automatisk hvornår det er tid til at påfylde salttabletter. Leyco SOFT 9 leverer ikke kalkfrit vand under regenereringsprocessen. Salttabletter kan købes i ethvert byggemarked.

Pris inkl. Moms 16.495 kr.

AQUA Danmark, Leyco SOFT 15

Leyco SOFT 15, blødgøringsanlæg fra AQUA Danmark, fjerner kalk fra vandet i hele hjemmet og sørger for at du slipper fra besværlig afkalkning i fremtiden. Leyco SOFT 15 er til den store familie på op til 8 personer. Anlægget er kompakt og har målene 83h x 32b x 37d cm. Leyco SOFT 15 kan indstilles til at regenerere, når du mindst har brug for det bløde vand. En integreret forbrugsmåler beregner, hvornår det passer bedst ind i din hverdag, at processen starter.

Blødgøringsanlægget installeres lige efter vandmåleren, med tilslutning til afløb og strøm. Leyco SOFT 15 er godkendt til drikkevand. Når blødgøringsanlægget ikke kan optage mere kalk, starter regenereringsprocessen. Processen begynder automatisk og tager omkring 25 minutter. Regenerationen sker ved hjælp af en mild saltopløsning, som du selv påfylder alt efter hvor stort et vandbrug jeres husholdning har. Leyco SOFT 15 fortæller dig automatisk hvornår det er tid til at påfylde salttabletter. Leyco SOFT 15 leverer ikke kalkfrit vand under regenereringsprocessen. Salttabletter kan købes i ethvert byggemarked.

Pris inkl. Moms 19.495 kr.

Ofte stillede spørgsmål

Blødgøringsanlægget skal installeres efter vandmåleren, med gulvafløb og stikkontakt i nærheden. Et blødgøringsanlæg skal installeres af en Autoriseret VVS’er. Før afgivelse af tilbud på blødgøringsanlæg skal vi besigtige på adressen.

Blødgøringsanlæg kommer i flere str. Og alt efter hvilke behov ens husstand har. Se vores produkter for pris på standard installation.

Blødgøringsanlæggets regenererings proces afhænger af hvor hårdt vandet er i dit område og hvor meget vand jeres husholdning bruger om dagen. Et blødgøringsanlæg regenerer ca. 1 gang om dagen.

Alt efter hvilket blødgøringsanlæg du får installeret, så kan salttabletter købes i byggemarkeder eller blive leveret direkte til din dør via abonnement på salttabs.

Blødt vand er vand med ingen eller lidt kalk. I Tyskland og Sverige har man i årevis fjernet kalk fra vandet uden problemer.

Mængden af kalk- og magnesium-ioner udgør hårdhedsgraden i vandet. Blødgøringsanlægget fjerner hårdhedsgrader fra vandet ved at erstatte kalk- og magnesium-ionerne med natrium-ioner.

Der er ingen sundhedsrisici ved at fjerne kalk fra vandet. I flere områder af Danmark f.eks. Vestjylland er vandet naturligt næsten helt uden kalk. I lande som Tyskland og Sverige har man succesfuldt fjernet hårdheden i vandet ved brug af blødgøring.

For at et blødgøringsanlæg er godkendt til drikkevand i Danmark skal det enten have dansk GDV, svensk SWWA, hollandsk KIWA, eller et tysk DVGW – certifikat. Samtlige blødgøringsanlæg som Finlow VVS A/S sælger har tysk DVGW-certifikat.

Alt efter hvilken størrelse anlæg man får installeret så er der en månedlig udgift på ca. 100 kr. til salt og skyllevand.

Når blødgøringsanlæggets regenererings proces starter, så aktiveres en lille motor og nogle ventiler skifter stilling. Anlægget støjer dog ikke, og kan sagtens stå i køkken eller bryggers.

Hvor ofte du skal fylde salt på anlægget, afhænger af dit vandforbrug. Blødgøringsanlægget registrerer automatisk dit vandforbrug og regenerer kun når der er behov. Hvis anlægget løber tør for salt, skriver anlægget ’salt’ i displayet og lyser. Dog anbefales det at du gør det til en vane at tjekke ca. en gang om måneden om saltbeholdningen i anlægget er tilstrækkelig. Mangler blødgøringsanlægget salt, leverer det ikke blødt vand.

Vi anbefaler at bibeholde 6 hårdhedsgrader i det blødgjorte vand grundet følgende; Ved at fjerne calcium og magnesium ionerne fra vandet fuldstændig, så ender man med en flad og kedelig smag. Det bliver svært at skylle sæbe af hænder, krop og tøjet i vaskemaskinen med blødt vand under 6 hårdhedsgrader. Hvis man har gamle jernrør i sit hus risikerer man samtidig også det der hedder korrosion – tæringer på vandrørene.

Omfanget af afkalkning vil reduceres til absolut minimum. Der vil stadig kunne ses kalkaflejringer efter længere perioder uden rengøring. Men det vil være væsentlig nemmere at holde nede uden skrappe rengøringsmidler og timevis af hårdt arbejde.

Det anbefales at fjerne gamle kalkaflejringer inden installation af blødgøringsanlæg – blødgøringsanlægget fjerner nemlig ikke gammel kalk.

Det er vigtigt at du ændrer indstillingerne på din opvaskemaskine. Samtidig er det vigtigt at du bruger mindre sæbe ved vask af tøj og hår, da den lavere hårdhedsgrad vil gøre det svært at skylle sæben ud hvis man bruger samme mængde som før.

Indhent et uforpligtende tilbud

Vi har over 1000 anbefalinger på håndværker.dk. Finlow VVS A/S er kåret til ”Hovedstadens bedst anbefalede VVS’er” i 2018, 2019 og 2020.

Derfor skal du vælge Finlow

Vi garanterer, at et bekendtskab med Finlow VVS og vores montører vil gøre en forskel for dig som kunde. Vi sætter en ære i at møde op til aftalt tid, vi afgiver altid en fast pris – hvor det er muligt – før vi påbegynder arbejdet, vi udfører opgaven hurtigt og præcist, og vi efterlader arbejdspladsen pæn og ryddelig, når vi går igen.

  • Familieejet virksomhed igennem 3 generationer
  • Over 50 års erfaring
  • 28 veluddannede medarbejdere
  • Rentefri finansiering på op til 5 år
  • 6.000 tilfredse gasservice kunder
  • 11.000 gas- og fjernvarmeinstallationer i Storkøbenhavn
  • Hovedstadens bedst anbefalede VVS’er i 2018, 2019 og 2020

Vores kunder er glade og tilfredse

Vi har over 1000 anbefalinger på håndværker.dk. Finlow VVS A/S er kåret til ”Hovedstadens bedst anbefalede VVS’er” i 2018, 2019 og 2020.

Er igang med en større badeværelsesrenovering. Finlow står for hele entreprisen. Det gør de med pålidelige og omhyggelige håndværkere.

Maria Baage

Vores ca 20 år gamle gasfyr trængte til en udskiftning. Finlow kom meget hurtigt og gav et tilbud, herunder henvisning til tilskudsordning. Det hele var ordnet inden for ca 1 uge. Meget behagelige og kompetente folk. Min fulde anbefaling.

Niels Christensen

Mit fyr bliver efterset hvert andet år – Aftaletidspunktet bliver altid overholdt og eftersynet udføres hurtigt og effektivt af en smilende og venlig medarbejder.

Henriette Hansen

Onsdag morgen ringede jeg til Finlow VVS for at forhøre mig om udskiftning af vores 20 år gamle gasfyr, som var gået i stykker, og som det ikke kunne svare sig at reparere mere på. Samme eftermiddag fik jeg besøg af Frank Jensen, som gav en god orientering om muligheder, priser og finansiering. Få timer senere kunne jeg acceptere Finlows tilbud på en ny installation. Torsdag gik udskiftningen i gang, og fredag eftermiddag havde vi igen varmt vand i hanerne. Vi er meget tilfredse med den hurtige hjælp, vi fik af Finlow VVS.

Jens Fink-Jensen

Hurtig levering og god kvalitet af arbejdet samt god kundeservice i telefonen hos Finlow VVS

Jørgen Buus

Jeg fik foretaget et VVS-tjek i min lejlighed, som jeg står til at skulle sælge. Den gode VVS-mand var både venlig og effektiv og havde god energi. Jeg ville klar anbefale det til en ven, hvis jeg skulle finde dem en VVS’er.

Aske Colding-Ekman

Har fået udskiftet et originalt armatur fra 1998, til et moderne. Det blev rigtigt flot, og løst på trods af tilkalkede samlinger, som skulle saves op.
Kom til tiden, herren var venlig og effektiv, og klagede ikke over at jeg havde glemt at gøre plads under køkkenvasken :) Har bestilt Finlow igen, til udskiftning af udstyr på badeværelset.

Amund Lundqvist Qvale

Finlow VVS har skiftet både varmt- og koldtvandshovedledninger på loft og i kælder i etageejendom med 56 andelslejligheder og 3-4 butikker på Amagerbrogade. Der blev hurtigt opbygget et gensidig tillidsforhold mellem bygherre og Finlow VVS, og pga. håndværkernes store fleksibilitet blev opgaven derfor løbende udvidet til også at omfatte opgaver på fjernvarme- og centralvarmeanlæggene. Finlow VVS er i dag husinstallatør i ejendommen.

Jens Voergaard

Finlow VVS var både hurtige og professionelle, da mit toilet skulle udskiftes. Meget behagelige samtaler med Finlow VVS før de sendte en dygtig medarbejder (VVS’er) ud for at klare opgaven. Efterlod mit badeværelse i meget pæn stand og tog al affald med. Kan varmt anbefale dem.

Christine Mohr Balslev

Vi har netop fået skiftet vores gamle gasfyr ud til en mere grøn, klimavenlig, besparende og mindre MHG udgave, samt nye radiatorer i 3 rum. Finlow har uden tvivl givet os den bedste oplevelse med håndværkere gennem længere tid, vi renovere stort set alt i øjeblikket og oplever derfor en del. Finlow – Frank kom samme dag som kontaktet til syn på sagen, han kom med de rette muligheder og en kanon snak/rundtur i div. fordele og ulemper, derefter blev beslutningen hurtigt taget og ugen efter på aftalt tid, ja der stod 2 mand stærk klar til opgaven. Opgaven er super flot udført og inden for tid og aftale, og så har Finlow endda haft overskud til at klare opgaven midt i sommerens ellers kendte industriferie. Tak for fantastisk service og flot arbejde – kanon oplevelse.
– De bedste anbefalinger herfra!

Alex Breum

Er igang med en større badeværelsesrenovering. Finlow står for hele entreprisen. Det gør de med pålidelige og omhyggelige håndværkere.

Maria Baage

Vores ca 20 år gamle gasfyr trængte til en udskiftning. Finlow kom meget hurtigt og gav et tilbud, herunder henvisning til tilskudsordning. Det hele var ordnet inden for ca 1 uge. Meget behagelige og kompetente folk. Min fulde anbefaling.

Niels Christensen

Mit fyr bliver efterset hvert andet år – Aftaletidspunktet bliver altid overholdt og eftersynet udføres hurtigt og effektivt af en smilende og venlig medarbejder.

Henriette Hansen

Onsdag morgen ringede jeg til Finlow VVS for at forhøre mig om udskiftning af vores 20 år gamle gasfyr, som var gået i stykker, og som det ikke kunne svare sig at reparere mere på. Samme eftermiddag fik jeg besøg af Frank Jensen, som gav en god orientering om muligheder, priser og finansiering. Få timer senere kunne jeg acceptere Finlows tilbud på en ny installation. Torsdag gik udskiftningen i gang, og fredag eftermiddag havde vi igen varmt vand i hanerne. Vi er meget tilfredse med den hurtige hjælp, vi fik af Finlow VVS.

Jens Fink-Jensen

Hurtig levering og god kvalitet af arbejdet samt god kundeservice i telefonen hos Finlow VVS

Jørgen Buus

Jeg fik foretaget et VVS-tjek i min lejlighed, som jeg står til at skulle sælge. Den gode VVS-mand var både venlig og effektiv og havde god energi. Jeg ville klar anbefale det til en ven, hvis jeg skulle finde dem en VVS’er.

Aske Colding-Ekman

Har fået udskiftet et originalt armatur fra 1998, til et moderne. Det blev rigtigt flot, og løst på trods af tilkalkede samlinger, som skulle saves op.
Kom til tiden, herren var venlig og effektiv, og klagede ikke over at jeg havde glemt at gøre plads under køkkenvasken :) Har bestilt Finlow igen, til udskiftning af udstyr på badeværelset.

Amund Lundqvist Qvale

Finlow VVS har skiftet både varmt- og koldtvandshovedledninger på loft og i kælder i etageejendom med 56 andelslejligheder og 3-4 butikker på Amagerbrogade. Der blev hurtigt opbygget et gensidig tillidsforhold mellem bygherre og Finlow VVS, og pga. håndværkernes store fleksibilitet blev opgaven derfor løbende udvidet til også at omfatte opgaver på fjernvarme- og centralvarmeanlæggene. Finlow VVS er i dag husinstallatør i ejendommen.

Jens Voergaard

Finlow VVS var både hurtige og professionelle, da mit toilet skulle udskiftes. Meget behagelige samtaler med Finlow VVS før de sendte en dygtig medarbejder (VVS’er) ud for at klare opgaven. Efterlod mit badeværelse i meget pæn stand og tog al affald med. Kan varmt anbefale dem.

Christine Mohr Balslev

Vi har netop fået skiftet vores gamle gasfyr ud til en mere grøn, klimavenlig, besparende og mindre MHG udgave, samt nye radiatorer i 3 rum. Finlow har uden tvivl givet os den bedste oplevelse med håndværkere gennem længere tid, vi renovere stort set alt i øjeblikket og oplever derfor en del. Finlow – Frank kom samme dag som kontaktet til syn på sagen, han kom med de rette muligheder og en kanon snak/rundtur i div. fordele og ulemper, derefter blev beslutningen hurtigt taget og ugen efter på aftalt tid, ja der stod 2 mand stærk klar til opgaven. Opgaven er super flot udført og inden for tid og aftale, og så har Finlow endda haft overskud til at klare opgaven midt i sommerens ellers kendte industriferie. Tak for fantastisk service og flot arbejde – kanon oplevelse. De bedste anbefalinger herfra!

Alex Breum

Drømmer du om nyt badeværelse?

Prøv vores beregner – dit drømmebadeværelse er kun ét klik væk. Hos Finlow VVS har vi mere end 50 års erfaring inden for modernisering og renovering af badeværelser. Hos os får du hjælp til det hele eller halve.

Click here to add your own text