Varmepumper

Finlow VVS er eksperter i luft-til-vand varmepumper

VE logo

Varmepumper

Spar energi med en varmepumpe

Med en luft-til-vand varmepumpe genbruger du varmen i udeluften til at opvarme din bolig og dit brugsvand. En varmepumpe er en miljøvenlig og prisbesparende varmeløsning til din bolig.

En varmepumpe er en energieffektiv enhed, der overfører varme fra et sted til et andet ved hjælp af et kølemiddel. Den kan både opvarme og afkøle en bolig og er særligt populær på grund af sin evne til at reducere energiforbruget og mindske CO2-udslippet. Varmepumper udnytter energi fra luften, jorden eller vandet og omdanner den til brugbar varme til hjemmet.

En luft-til-vand varmepumpe omdanner energien i udeluften til varme og varmt vand. Varmepumpen er forbundet til din boligs centralvarmesystem, som giver varme i radiatorerne og varmt vand i hanerne via varmtvandsbeholderen.

En luft-til-vand varmepumpe er et miljøvenligt og prisbesparende alternativ til oliekedler, naturgas og fjernvarme, da en luft-til-vand varmepumpe er el-drevet og leverer 3,5-5 gange så meget varmeenergi som den anvender i el-energi.

En luft-til-vand varmepumpe er en driftsikker og lydsvag løsning, som leverer energieffektiv og miljøvenlig varme.

Finlow VVS A/S er førende inden for grøn energi og varmepumpeteknik. I vores Energihus sidder energispecialister, med stor faglig og teknisk viden inden for varmepumper og hybridvarmepumper, klar til at vejlede og rådgive i alt fra dimensionering, finansiering og installering. Ønskes tilbud, kontakt os venligst for aftale om besigtigelse på adresse.

I Energihuset er der mulighed for at se de nyeste modeller fra førende varmepumpe fabrikanter.

Finlow VVS tilbyder muligheden for finansiering af dine energiforbedringer, i samarbejde med Resurs Bank.

OBS!

Din autoriserede VVS installatør må ikke nedtage din gasmåler i forbindelse med installation af luft-til-vand varmepumpe, hvis du ønsker tilskud fra afkoblingspuljen.
Læs mere her

Medarbejder fra Finlow VVS arbejder

Der stilles følgende krav ved nedtagning af et gasapparat, eller ved lukning af gasinstallation

Mange boligejere vælger at skifte et naturgasfyr ud med en anden opvarmningsform – såsom fjernvarme eller luft-til-vand varmepumpe. Der er en række krav, du som boligejer skal være opmærksom på i forbindelse med nedtagning af et gasapparat eller lukning af en gasinstallation.

1. Det skal være en autoriseret vvs-installatør, der nedtager gasapparatet, lukker installationen og udfører eventuelt arbejde på brugsvandsinstallationen. Dog skal vi gøre opmærksom på at, vi hos Finlow VVS – på nuværende tidspunkt – ikke afleverer gasmålere hos EVIDA medmindre andet er aftalt, da dette kan resultere i ingen tilskud fra Afkoblingspuljen.
Læs mere her: https://evida.dk/kundeservice/priser-og-betingelser/

2. Ved nedtagning af et gasapparat og lukning af en gasinstallation bliver gasrør og gasledninger afproppet.

3. Finlow VVS – Autoriseret Installatør – anmelder nedtagningen og lukningen til Sikkerhedsstyrelsen. Installationen anmeldes som lukket. Anmeldelsen finder sted straks, når gasapparatet tages ned og gasinstallationen lukkes, så de oplysninger, der er registreret, svarer til de faktiske forhold.

4. Som husejer skal du være opmærksom på, at du ved lukning selv skal opsige din kundeaftale om gasforsyning. Det skal ved naturgasforsyning ske digitalt på https://mit.evida.dk/login.

Hvad er en luft-til-vand varmepumpe?

En luft-til-vand varmepumpe tilbyder en miljøvenlig og omkostningsbesparende løsning som alternativ til traditionelle opvarmningsmetoder såsom naturgas og fjernvarme. Luft-til-vand varmepumpe anvender luftens energi til effektivt at opvarme din bolig og det varme brugsvand.

Varmepumpe Systemet består af en indedel, der typisk er placeret i bryggerset eller fyrrummet, samt en udedel, der installeres udendørs ved boligen for at minimere gener for både ejere og naboer. Udedelen, der fås i forskellige størrelser tilpasset dit specifikke varmebehov og ønskede støjniveau, har normalt dimensionerne 125 x 110 x 55 cm. Indedelen er på størrelse med et køleskab, men kan også vælges i en væghængt model.

Varmepumpe fra Panasonic

Closeup af energi rådgivning

Hvad koster en luft-til-vand varmepumpe?

En luft-til-vand varmepumpe af god kvalitet koster typisk mellem 100.000 og 160.000 kr. Det er vigtigt at man vælger en varmepumpe af god kvalitet. En faktor i pris er støj. Jo højere pris – jo mindre støj. Prisen afhænger dog også af faktorer som størrelse på hus og vandforbrug.

Tryghed – få en serviceaftale med din nye luft-til-vand varmepumpe

Ved køb af en luft-til-vand varmepumpe hos Finlow VVS A/S får du en 2-årig serviceaftale med i købet. Serviceaftalen dækker frie tilkald ved problemer eller stop på luft-til-vand varmepumpen samt det lovpligtige eftersyn. Aftalen kan efter de 2 år forlænges lige så længe du ønsker – på denne måde er du trygt dækket ind.

Kræver en luft-til-vand varmepumpe eftersyn og vedligeholdelse?

Det er lovpligtigt at få foretaget eftersyn af din luft-til-vand varmepumpe. Dette skal foretages 1 gang om året. Finlow VVS anbefaler derfor at have en serviceaftale, så du hvert år får kontrolleret at varmepumpen fungerer optimalt og giver den ønskede varmekomfort. Med en serviceaftale kan du også få hurtig hjælp, hvis uheldet er ude.

Service af gasanlæg
Finlow medarbejder monterer

Hvor meget støjer en luft-til-vand varmepumpe?

Støjen fra en luft-til-vand varmepumpen skyldes at udedelen på varmepumpen trækker varme ud af luften, som indedelen så kan bruge til at opvarme luften inde i huset. Jo bedre kvalitet luft-til-vand varmepumpen er i, jo mindre støjer den. Vi anbefaler at undersøge varmepumpens støjniveau, inde du køber. Vi anbefaler at man kigger på lydeffektniveauet frem for lydtryksniveauet, da lydeffektniveauet er nemmere at sammenligne på tværs af fabrikanter og modeller.

Følg disse links for at høre lyden fra Bosch og vaillant luft-til-vand varmepumper:

Vaillant
Bosch

Ofte stillede spørgsmål

En luft/vand varmepumpe fungerer ved at bruge den energi, der er i udendørsluften. Varmepumpen er en totalløsning, som giver dig miljøvenlig og billig boligopvarmning samt varmt brugsvand. Luft/vand varmepumpen består overordnet af to elementer, en ude-del og en inde-del. I ude-delen sidder selve varmepumpen, med en ventilator som trækker luften forbi en varmeveksler, hvori varmen fra luften udvindes og overføres til en væske. Varmen sendes derefter videre til en kompressor, der hæver væskens temperatur. Efterfølgende sendes den varme væske ind i husets varmtvandsbeholder eller centralvarmesystem, hvor den opvarmer det eksisterende vand, der efterfølgende cirkulerer i boligens varmesystem via radiatorer eller gulvvarme. Når væsken har afgivet sin varme, ledes det tilbage til varmeveksleren, hvor processen begynder forfra.

En luft/vand varmepumpe leverer al den energi som boligen har brug for, både til opvarmning eller varmt brugsvand.
En luft/luft varmepumpe kan producere varm luft, men kan ikke tilføre energi til centralvarmesystemet eller til det varme brugsvand. En luft/luft varmepumpe egner sig til sommerhuse eller som tilskudsvarme.

Der kan spares op til 50% på jeres varmeregning, ved udskiftning fra et oliefyr eller en gaskedel til en luft/vand varmepumpe.

En luft/vand varmepumpe er en grøn og miljøvenlig løsning til opvarmning af bolig og til det varme brugsvand. Med en udskiftning fra oliefyr til luft/vand varmepumpe kan du spare over 3-4 tons CO2 årligt.

Det er lovpligtigt at få udført eftersyn på en luft/vand varmepumpe. Dette skal gøres 1 gang om året.

Levetiden på en luft/vand varmepumpe er ca. 15-20 år.

En luft/vand varmepumpe har en inde-del og en ude-del. Inde-delen fylder det samme som et køleskab. Ude-delen er på størrelse med en opvaskemaskine, og placeres som indikeret via navnet, uden for huset.

Luft/vand varmepumpens inde-del placeres hvor det eksisterende varmeanlæg sidder; fyrrum, kælder eller bryggers. Ude-delen placeres i korrekt afstand fra soveværelser og naboskel grundet lydniveauet (mellem 50-60 dB(A). Det er en god ide at tjekke din kommunes krav til placering af luft/vand varmepumpe før du går i gang. Der er hverken noget, der skal graves ned eller bygges ind.

Det er en fordel at dit hus er velisoleret, men ikke en hindring. Nogle gange vil det også være nødvendigt at investere i større radiatorer ved installation af luft/vand varmepumpe.

Det er muligt at installerer luft/vand varmepumpe lige meget hvilken nuværende energikilde du har siddende i din bolig. Dog kan der nogle steder være lokale forsyningskrav (fjernvarme) som gør at man ikke umiddelbart kan udskifte til en luft/vand varmepumpe. Men her vil det være muligt at supplere med en hybridvarmepumpe. Læs mere her.

Det er muligt at kombinere dit nuværende varmeanlæg – gaskedel, oliefyr eller fjernvarme – med en luft/vand varmepumpe. Dette kaldes en hybridvarmepumpe. Du kan læse mere om det her.

En luft/vand varmepumpe er funktionsdygtig til en temperatur på ca. – 10°C. Hvis temperaturen er lavere end dette suppleres med el-energi.

Kan man få tilskud til en luft-til-vand varmepumpe?

Tilskud: Det er muligt at søge om tilskud til installation af en luft-til-vand varmepumpe hos Energistyrelsens Bygningspulje. Bygningspuljen åbner et par gange om året, og på nuværende tidspunkt er det efter ”først til mølle” konceptet.

Tilskuddet udgør mellem 13.000 og 30.000 kr. Størrelsen af tilskud du kan få tildelt afhænger af flere forskellige faktorer. Du kan læse om energitilskuddet her (fører til undersiden)

Reduktion i elafgift: Det er muligt at få en reduktion i elafgiften, hvis en luft-til-vand varmepumpe er din primære varmekilde. Reduktion kan opnås for den del af elforbruget, der ligger over 4.000 kWh pr. år. Læs mere om elafgiftsreduktionen her (fører til undersiden)

Reduktion i elafgiften

Det er muligt at få en reduktion i elafgiften, hvis en luft-til-vand varmepumpe er din primære varmekilde. Reduktion i elafgiften kan fås for den del af dit elforbrug, der ligger over 4.000 kWh pr. år.

Varmeanlæg installeret af Finlow VVS
Bosch varmepumpe i hvid

Vælg den serviceaftale der passer dig bedst

Med en serviceaftale til din luft-til-vand varmepumpe er du dækket hvis uheldet er ude. Serviceaftalen dækker frie tilkald og det lovpligtige eftersyn der skal foretages 1 gang om året. Med en serviceaftale kan du forebygge nedbrud og forlænge levetiden på din luft-til-vand varmepumpe.

Vi udfører installation af luft-til-vand varmepumpe af fabrikanter Bosch, Vaillant, Panasonic og Heatsave i Storkøbenhavn

Vores kunder er glade og tilfredse

Vi har over 1400 anbefalinger på håndværker.dk.

Finlow VVS A/S er kåret til ”Hovedstadens bedst anbefalede VVS’er” i 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 og 2023.


Renovation af badeværelse
Jeg kan varmt anbefale Finlow VVS A/S, en sand fornøjelse fra start til slut i processen omkring at renovere mit badeværelse. Jeg indledte mit byggeprojekt med at indhente tilbud fra diverse firmaer. Der var dog ingen af de 5 jeg kontaktede, der var lige så grundige og professionelle som dem.


Varmepumpe
Fik skiftet gasfyr ud til varmepumpe og var særdeles tilfreds, lige fra bestilling til det udførte arbejde. Der blev ryddet pænt op efter hver arbejdsdag og en god kommunikation med håndværkerne. Så stort plus herfra


Ny fjernvarme
Nyt fjernvarmeanlæg samt gulvvarmefordeling. Meget klart beskrevet tilbud, som blev udført som beskrevet. God service med gode forklaringer på anlæg. Super oplevelse.


Renovation af badeværelse
Jeg kan varmt anbefale Finlow VVS A/S, en sand fornøjelse fra start til slut i processen omkring at renovere mit badeværelse. Jeg indledte mit byggeprojekt med at indhente tilbud fra diverse firmaer. Der var dog ingen af de 5 jeg kontaktede, der var lige så grundige og professionelle som dem.


Varmepumpe
Fik skiftet gasfyr ud til varmepumpe og var særdeles tilfreds, lige fra bestilling til det udførte arbejde. Der blev ryddet pænt op efter hver arbejdsdag og en god kommunikation med håndværkerne. Så stort plus herfra


Ny luft-vand varmepumpe
Få installeret ny vaillant varmepumpe. Alle aftaler blev overholdt, og Finlow leverede et super stykke arbejde. Vi forventede levering i sensommeren, men blev ringet op da varmepumpen var kommet før tid. Vi vil helt klart bruge Finlow igen!


Renovation af badeværelse
Jeg kan varmt anbefale Finlow VVS A/S, en sand fornøjelse fra start til slut i processen omkring at renovere mit badeværelse. Jeg indledte mit byggeprojekt med at indhente tilbud fra diverse firmaer. Der var dog ingen af de 5 jeg kontaktede, der var lige så grundige og professionelle som dem.


Varmepumpe
Fik skiftet gasfyr ud til varmepumpe og var særdeles tilfreds, lige fra bestilling til det udførte arbejde. Der blev ryddet pænt op efter hver arbejdsdag og en god kommunikation med håndværkerne. Så stort plus herfra


Ny luft-vand varmepumpe
Få installeret ny vaillant varmepumpe. Alle aftaler blev overholdt, og Finlow leverede et super stykke arbejde. Vi forventede levering i sensommeren, men blev ringet op da varmepumpen var kommet før tid. Vi vil helt klart bruge Finlow igen!

Møde mellem to herrer på kontor

Besøg vores energihus

I vores Energihus sidder energispecialister med stor faglig og teknisk viden inden for luft-til-vand varmepumper og hybridvarmepumpe løsninger, klar til at vejlede og rådgive i alt fra dimensionering, finansiering og installering.

Du kan besøge vores Energihus, hvor der er mulighed for at se de nyeste modeller fra førende luft-til-vand varmepumpe fabrikanter. Ønskes information om pris eller installation, eller en besigtigelse på din adresse, kontakt os venligst for aftale om besigtigelse.

Tryghed – få en serviceaftale på din nye luft-vand varmepumpe

Ved køb af en luft-vand varmepumpe hos Finlow VVS A/S får du en 2-årig serviceaftale med i købet. Serviceaftalen dækker frie tilkald ved problemer eller stop på luft-vand varmepumpen samt det lovpligtige eftersyn. Aftalen kan efter de 2 år forlænges lige så længe du ønsker – på denne måde er du trygt dækket ind.

Close up af møde

Ofte stillede spørgsmål

En luft-til-vand varmepumpe udnytter varmen i den omgivende luft til at opvarme dit hjem og dit brugsvand. Den konverterer energien fra udeluften til varme, som integreres i dit hjemmes centralvarmesystem og leverer opvarmning samt varmt vand.

Systemet består af to dele: en indedel og en udedel. Indedelen er ofte placeret indenfor i bryggerset eller fyrrummet og ligner størrelsesmæssigt et køleskab; den kan også vælges som en væghængt model. Udedelen, som installeres udenfor, trækker energi fra udeluften.

Det er vigtigt at overveje dit hjems specifikke behov, herunder størrelsen af din bolig og dit varmebehov. Det er også nyttigt at konsultere med en energispecialist, som kan hjælpe med at vurdere din situation og anbefale den mest passende varmepumpe.

Indhent et uforpligtende tilbud

Vi har over 1400 anbefalinger på håndværker.dk. Finlow VVS A/S er kåret til ”Hovedstadens bedst anbefalede VVS’er” i 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 og 2023.

Derfor skal du vælge Finlow

Vi garanterer, at et bekendtskab med Finlow VVS og vores teknikere vil gøre en forskel for dig som kunde. Vi sætter en ære i at møde op til aftalt tid, vi afgiver altid en fast pris – hvor det er muligt – før vi påbegynder arbejdet, vi udfører opgaven hurtigt og præcist, og vi efterlader arbejdspladsen pæn og ryddelig, når vi går igen.

  • Familieejet virksomhed igennem 3 generationer
  • Mere end 50 års erfaring
  • 25 veluddannede medarbejdere
  • Mere end 1400 anbefalinger på håndværker.dk
  • Hovedstadens bedst anbefalede VVS’er i 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 og 2023
  • Rentefri finansiering på op til 5 år
  • VE-godkendt varmepumpe installatør
  • 6.000 tilfredse gasservice kunder
  • 12.000 gas- og fjernvarmeinstallationer i Storkøbenhavn
Vi har samlet et par gode råd, til hvordan i bedst sparer på energien. Læs mere her.
+ +