VARMEPUMPER

Finlow VVS er eksperter i grøn energi.

Spar energi med en varmepumpe

Med en luft-vand varmepumpe genbruger du varmen i udeluften til at opvarme din bolig og dit brugsvand. En varmepumpe er en miljøvenlig og prisbesparende varmeløsning til din bolig.

En luft-vand varmepumpe omdanner energien i udeluften til varme og varmt vand. Varmepumpen er forbundet til din boligs centralvarmesystem, som giver varme i radiatorerne og varmt vand i hanerne via varmtvandsbeholderen.

En luft-vand varmepumpe er et miljøvenligt og prisbesparende alternativ til oliekedler, naturgas og fjernvarme, da en luft-vand varmepumpe er el-drevet og leverer 3,5-5 gange så meget varmeenergi som den anvender i el-energi.

En luft-vand varmepumpe er en driftsikker og lydsvag løsning, som leverer energieffektiv og miljøvenlig varme.

Finlow VVS A/S er førende inden for grøn energi og varmepumpeteknik. I vores Energihus sidder energispecialister, med stor faglig og teknisk viden inden for varmepumper og hybridvarmepumper, klar til at vejlede og rådgive i alt fra dimensionering, finansiering og installering. Ønskes tilbud, kontakt os venligst for aftale om besigtigelse på adresse.

I Energihuset er der mulighed for at se de nyeste modeller fra førende varmepumpe fabrikanter.

Finlow VVS tilbyder muligheden for finansiering af dine energiforbedringer, i samarbejde med Resurs Bank.

Ofte stillede spørgsmål

En luft/vand varmepumpe er en miljøvenlig energikilde, der er i stand til at forsyne din bolig med varme og varmt brugsvand. Luft/vand varmepumpen bliver nemt forbundet med det eksisterende centralvarmesystem, hvad enten der er tale om radiatorer, gulvvarme eller begge systemer. Ligeledes sørger varmepumpen for at der er varmt vand i hanerne via en varmtvandsbeholder. Luft/vand varmepumpen er el-drevet og leverer typisk tre gange så meget varmeenergi, som den anvender i elektricitet. Det gør den til et økonomisk og bæredygtigt alternativ.

En luft/vand varmepumpe fungerer ved at bruge den energi, der er i udendørsluften. Varmepumpen er en totalløsning, som giver dig miljøvenlig og billig boligopvarmning samt varmt brugsvand. Luft/vand varmepumpen består overordnet af to elementer, en ude-del og en inde-del. I ude-delen sidder selve varmepumpen, med en ventilator som trækker luften forbi en varmeveksler, hvori varmen fra luften udvindes og overføres til en væske. Varmen sendes derefter videre til en kompressor, der hæver væskens temperatur. Efterfølgende sendes den varme væske ind i husets varmtvandsbeholder eller centralvarmesystem, hvor den opvarmer det eksisterende vand, der efterfølgende cirkulerer i boligens varmesystem via radiatorer eller gulvvarme. Når væsken har afgivet sin varme, ledes det tilbage til varmeveksleren, hvor processen begynder forfra.

En luft/vand varmepumpe leverer al den energi som boligen har brug for, både til opvarmning eller varmt brugsvand.
En luft/luft varmepumpe kan producere varm luft, men kan ikke tilføre energi til centralvarmesystemet eller til det varme brugsvand. En luft/luft varmepumpe egner sig til sommerhuse eller som tilskudsvarme.

Det er muligt at få håndværkerfradrag på 12.200,- pr. person pr. år. Man får fradrag for lønomkostningerne ved installationen. Vi er naturligvis behjælpelige med beregningen af dit håndværkerfradrag.

For at få energitilskud til din luft/vand varmepumpe, skal du sikre dig at den har et godkendt energimærke. Tilskuddet lyder på 7.800,- skattefrit, hvis der skiftes fra oliefyr/gaskedel til luft/vand varmepumpe.
Det er vigtigt, at du ansøger om energitilskud inden du går i gang med at indkøbe og får sat luft/vand varmepumpen op. Du kan ansøge om energitilskud hos vores samarbejdspartner EnergiKøb her.

Der kan spares op til 50% på jeres varmeregning, ved udskiftning fra et oliefyr eller en gaskedel til en luft/vand varmepumpe.

En luft/vand varmepumpe er en grøn og miljøvenlig løsning til opvarmning af bolig og til det varme brugsvand. Med en udskiftning fra oliefyr til luft/vand varmepumpe kan du spare over 3-4 tons CO2 årligt.

Det er lovpligtigt at få udført eftersyn på en luft/vand varmepumpe. Dette skal gøres 1 gang om året.

Levetiden på en luft/vand varmepumpe er ca. 15-20 år.

En luft/vand varmepumpe har en inde-del og en ude-del. Inde-delen fylder det samme som et køleskab. Ude-delen er på størrelse med en opvaskemaskine, og placeres som indikeret via navnet, uden for huset.

Luft/vand varmepumpens inde-del placeres hvor det eksisterende varmeanlæg sidder; fyrrum, kælder eller bryggers. Ude-delen placeres i korrekt afstand fra soveværelser og naboskel grundet lydniveauet (mellem 50-60 dB(A). Det er en god ide at tjekke din kommunes krav til placering af luft/vand varmepumpe før du går i gang. Der er hverken noget, der skal graves ned eller bygges ind.

Det er en fordel at dit hus er velisoleret, men ikke en hindring. Nogle gange vil det også være nødvendigt at investere i større radiatorer ved installation af luft/vand varmepumpe.

Det er muligt at installerer luft/vand varmepumpe lige meget hvilken nuværende energikilde du har siddende i din bolig. Dog kan der nogle steder være lokale forsyningskrav (fjernvarme) som gør at man ikke umiddelbart kan udskifte til en luft/vand varmepumpe. Men her vil det være muligt at supplere med en hybridvarmepumpe. Læs mere her.

Det er muligt at kombinere dit nuværende varmeanlæg – gaskedel, oliefyr eller fjernvarme – med en luft/vand varmepumpe. Dette kaldes en hybridvarmepumpe. Du kan læse mere om det her.

En luft/vand varmepumpe er funktionsdygtig til en temperatur på ca. – 10°C. Hvis temperaturen er lavere end dette suppleres med el-energi.

Det er stor forskel på lydtrykket (støjen) fra en luft/vand varmepumpe. Anbefales at købe varmepumper med et niveau mellem 50-60 dB(A). Vi anbefaler samtidig at bruge tid på at finde den rette placering til luft/vand varmepumpens ude-del, så lydtrykket ikke generer naboer eller beboere.

Indhent et uforpligtende tilbud

Vi har over 1000 anbefalinger på håndværker.dk. Finlow VVS A/S er kåret til ”Hovedstadens bedst anbefalede VVS’er” i 2018, 2019 og 2020.

Derfor skal du vælge Finlow

Vi garanterer, at et bekendtskab med Finlow VVS og vores montører vil gøre en forskel for dig som kunde. Vi sætter en ære i at møde op til aftalt tid, vi afgiver altid en fast pris – hvor det er muligt – før vi påbegynder arbejdet, vi udfører opgaven hurtigt og præcist, og vi efterlader arbejdspladsen pæn og ryddelig, når vi går igen.

  • Familieejet virksomhed igennem 3 generationer
  • Over 50 års erfaring
  • 28 veluddannede medarbejdere
  • Rentefri finansiering på op til 5 år
  • 6.000 tilfredse gasservice kunder
  • 11.000 gas- og fjernvarmeinstallationer i Storkøbenhavn
  • Hovedstadens bedst anbefalede VVS’er i 2018, 2019 og 2020

Vores kunder er glade og tilfredse

Vi har over 1000 anbefalinger på håndværker.dk. Finlow VVS A/S er kåret til ”Hovedstadens bedst anbefalede VVS’er” i 2018, 2019 og 2020.

Er igang med en større badeværelsesrenovering. Finlow står for hele entreprisen. Det gør de med pålidelige og omhyggelige håndværkere.

Maria Baage

Vores ca 20 år gamle gasfyr trængte til en udskiftning. Finlow kom meget hurtigt og gav et tilbud, herunder henvisning til tilskudsordning. Det hele var ordnet inden for ca 1 uge. Meget behagelige og kompetente folk. Min fulde anbefaling.

Niels Christensen

Mit fyr bliver efterset hvert andet år – Aftaletidspunktet bliver altid overholdt og eftersynet udføres hurtigt og effektivt af en smilende og venlig medarbejder.

Henriette Hansen

Onsdag morgen ringede jeg til Finlow VVS for at forhøre mig om udskiftning af vores 20 år gamle gasfyr, som var gået i stykker, og som det ikke kunne svare sig at reparere mere på. Samme eftermiddag fik jeg besøg af Frank Jensen, som gav en god orientering om muligheder, priser og finansiering. Få timer senere kunne jeg acceptere Finlows tilbud på en ny installation. Torsdag gik udskiftningen i gang, og fredag eftermiddag havde vi igen varmt vand i hanerne. Vi er meget tilfredse med den hurtige hjælp, vi fik af Finlow VVS.

Jens Fink-Jensen

Hurtig levering og god kvalitet af arbejdet samt god kundeservice i telefonen hos Finlow VVS

Jørgen Buus

Jeg fik foretaget et VVS-tjek i min lejlighed, som jeg står til at skulle sælge. Den gode VVS-mand var både venlig og effektiv og havde god energi. Jeg ville klar anbefale det til en ven, hvis jeg skulle finde dem en VVS’er.

Aske Colding-Ekman

Har fået udskiftet et originalt armatur fra 1998, til et moderne. Det blev rigtigt flot, og løst på trods af tilkalkede samlinger, som skulle saves op.
Kom til tiden, herren var venlig og effektiv, og klagede ikke over at jeg havde glemt at gøre plads under køkkenvasken :) Har bestilt Finlow igen, til udskiftning af udstyr på badeværelset.

Amund Lundqvist Qvale

Finlow VVS har skiftet både varmt- og koldtvandshovedledninger på loft og i kælder i etageejendom med 56 andelslejligheder og 3-4 butikker på Amagerbrogade. Der blev hurtigt opbygget et gensidig tillidsforhold mellem bygherre og Finlow VVS, og pga. håndværkernes store fleksibilitet blev opgaven derfor løbende udvidet til også at omfatte opgaver på fjernvarme- og centralvarmeanlæggene. Finlow VVS er i dag husinstallatør i ejendommen.

Jens Voergaard

Finlow VVS var både hurtige og professionelle, da mit toilet skulle udskiftes. Meget behagelige samtaler med Finlow VVS før de sendte en dygtig medarbejder (VVS’er) ud for at klare opgaven. Efterlod mit badeværelse i meget pæn stand og tog al affald med. Kan varmt anbefale dem.

Christine Mohr Balslev

Vi har netop fået skiftet vores gamle gasfyr ud til en mere grøn, klimavenlig, besparende og mindre MHG udgave, samt nye radiatorer i 3 rum. Finlow har uden tvivl givet os den bedste oplevelse med håndværkere gennem længere tid, vi renovere stort set alt i øjeblikket og oplever derfor en del. Finlow – Frank kom samme dag som kontaktet til syn på sagen, han kom med de rette muligheder og en kanon snak/rundtur i div. fordele og ulemper, derefter blev beslutningen hurtigt taget og ugen efter på aftalt tid, ja der stod 2 mand stærk klar til opgaven. Opgaven er super flot udført og inden for tid og aftale, og så har Finlow endda haft overskud til at klare opgaven midt i sommerens ellers kendte industriferie. Tak for fantastisk service og flot arbejde – kanon oplevelse.
– De bedste anbefalinger herfra!

Alex Breum

Er igang med en større badeværelsesrenovering. Finlow står for hele entreprisen. Det gør de med pålidelige og omhyggelige håndværkere.

Maria Baage

Vores ca 20 år gamle gasfyr trængte til en udskiftning. Finlow kom meget hurtigt og gav et tilbud, herunder henvisning til tilskudsordning. Det hele var ordnet inden for ca 1 uge. Meget behagelige og kompetente folk. Min fulde anbefaling.

Niels Christensen

Mit fyr bliver efterset hvert andet år – Aftaletidspunktet bliver altid overholdt og eftersynet udføres hurtigt og effektivt af en smilende og venlig medarbejder.

Henriette Hansen

Onsdag morgen ringede jeg til Finlow VVS for at forhøre mig om udskiftning af vores 20 år gamle gasfyr, som var gået i stykker, og som det ikke kunne svare sig at reparere mere på. Samme eftermiddag fik jeg besøg af Frank Jensen, som gav en god orientering om muligheder, priser og finansiering. Få timer senere kunne jeg acceptere Finlows tilbud på en ny installation. Torsdag gik udskiftningen i gang, og fredag eftermiddag havde vi igen varmt vand i hanerne. Vi er meget tilfredse med den hurtige hjælp, vi fik af Finlow VVS.

Jens Fink-Jensen

Hurtig levering og god kvalitet af arbejdet samt god kundeservice i telefonen hos Finlow VVS

Jørgen Buus

Jeg fik foretaget et VVS-tjek i min lejlighed, som jeg står til at skulle sælge. Den gode VVS-mand var både venlig og effektiv og havde god energi. Jeg ville klar anbefale det til en ven, hvis jeg skulle finde dem en VVS’er.

Aske Colding-Ekman

Har fået udskiftet et originalt armatur fra 1998, til et moderne. Det blev rigtigt flot, og løst på trods af tilkalkede samlinger, som skulle saves op.
Kom til tiden, herren var venlig og effektiv, og klagede ikke over at jeg havde glemt at gøre plads under køkkenvasken :) Har bestilt Finlow igen, til udskiftning af udstyr på badeværelset.

Amund Lundqvist Qvale

Finlow VVS har skiftet både varmt- og koldtvandshovedledninger på loft og i kælder i etageejendom med 56 andelslejligheder og 3-4 butikker på Amagerbrogade. Der blev hurtigt opbygget et gensidig tillidsforhold mellem bygherre og Finlow VVS, og pga. håndværkernes store fleksibilitet blev opgaven derfor løbende udvidet til også at omfatte opgaver på fjernvarme- og centralvarmeanlæggene. Finlow VVS er i dag husinstallatør i ejendommen.

Jens Voergaard

Finlow VVS var både hurtige og professionelle, da mit toilet skulle udskiftes. Meget behagelige samtaler med Finlow VVS før de sendte en dygtig medarbejder (VVS’er) ud for at klare opgaven. Efterlod mit badeværelse i meget pæn stand og tog al affald med. Kan varmt anbefale dem.

Christine Mohr Balslev

Vi har netop fået skiftet vores gamle gasfyr ud til en mere grøn, klimavenlig, besparende og mindre MHG udgave, samt nye radiatorer i 3 rum. Finlow har uden tvivl givet os den bedste oplevelse med håndværkere gennem længere tid, vi renovere stort set alt i øjeblikket og oplever derfor en del. Finlow – Frank kom samme dag som kontaktet til syn på sagen, han kom med de rette muligheder og en kanon snak/rundtur i div. fordele og ulemper, derefter blev beslutningen hurtigt taget og ugen efter på aftalt tid, ja der stod 2 mand stærk klar til opgaven. Opgaven er super flot udført og inden for tid og aftale, og så har Finlow endda haft overskud til at klare opgaven midt i sommerens ellers kendte industriferie. Tak for fantastisk service og flot arbejde – kanon oplevelse. De bedste anbefalinger herfra!

Alex Breum

Drømmer du om nyt badeværelse?

Prøv vores beregner – dit drømmebadeværelse er kun ét klik væk. Hos Finlow VVS har vi mere end 50 års erfaring inden for modernisering og renovering af badeværelser. Hos os får du hjælp til det hele eller halve.